«

»

Čvc 22 2014

Zapečené krémové kuře

Zapecene_kremove_kure_1

Chutný pokrm, který můžete konzumovat jako hlavní jídlo, ale docela dobře se dá jíst i jako teplý nebo studený slaný koláč

Ingredience:

listové těsto 250 g
vykostěné kuřecí stehenní řízky 600 g
anglická slanina 200 g
nasekaná petrželka 1 lžíce
balkánský sýr 100 g
smetana na šlehání 250 ml
olej na restování
vejce 1 ks
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Kuřecí řízky nakrájíme na kousíčky a restujeme na pánvi na rozpáleném oleji, dokud maso nezbělá a nepustí šťávu. Maso lehce ochutíme solí
2.)  K masu přidáme anglickou slaninu a vše ještě chvíli restujeme. Poté přilijeme smetanu a ještě chvíli mícháme
3.)  Listové těsto rozválíme na kruh o průměru cca 28 cm
4.)  Maso přendáme do zapékací mísy, rozdrobíme na něj balkánský sýr a překryjeme rozváleným listovým těstem
5.)  Okraje listového těsta pořádně přimáčkneme a povrch potřeme vajíčkem
6.)  Dáme péct do středně vyhřáté trouby na cca 20 minut. Těsto nabyde a lehce zezlátne.

komentář 1

  1. Kamila

    Vynikající, jen nejsem na bylinky, tak jsem je vynechala.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>