«

»

Čvc 31 2014

Koprová polévka

koprova-polevka

Patří mezi husté krémovité polévky s těstovinovou vložkou, které jsou chutné a zasytí.

Množství:      4 osoby

Ingredience:

smetana ke šlehání 150 ml
zeleninový bujon Knorr 2 kostky
čerstvý kopr větší svazek
hladká mouka 1 lžíce
kolínka 100 g
vaječný žloutek 2 ks
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Připravíme vývar z 1 1/2 litru vody a ze 2 kostek zeleninového bujonu.
2.)  Do vroucího vývaru vsypeme kolínka a uvaříme.
3.)  Smetanu smícháme se lžící mouky na kašičku. Přidáme ji k vývaru spolu s posekaným koprem a necháme vařit 10 minut
4.)  Polévku necháme lehce vychladnout
5.)  Žloutky smícháme s nevelkým množstvím horké polévky a přidáme je do hrnce, chvíli povaříme. Nakonec dochutíme solí

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>