Patří mezi husté krémovité polévky s těstovinovou vložkou, které jsou chutné a zasytí.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
smetana ke šlehání | 150 ml |
zeleninový bujon Knorr | 2 kostky |
čerstvý kopr | větší svazek |
hladká mouka | 1 lžíce |
kolínka | 100 g |
vaječný žloutek | 2 ks |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Připravíme vývar z 1 1/2 litru vody a ze 2 kostek zeleninového bujonu.
2.) Do vroucího vývaru vsypeme kolínka a uvaříme.
3.) Smetanu smícháme se lžící mouky na kašičku. Přidáme ji k vývaru spolu s posekaným koprem a necháme vařit 10 minut
4.) Polévku necháme lehce vychladnout
5.) Žloutky smícháme s nevelkým množstvím horké polévky a přidáme je do hrnce, chvíli povaříme. Nakonec dochutíme solí
Komentáře