Velmi zajímavá a nevšední kombinace chutí. Navíc jídlo, které nezabere moc času.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
prorostlá slanina | 300 g |
tenké špagety | 400 g |
olej | 1 lžíce |
kukuřice v konzervě | 240 g |
zakysaná smetana | 160 g |
citronová šťáva | 2 lžíce |
bazalkové listy | hrnek |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) V hlubší pánvi opečeme slaninu na lžíci oleje a dáme stranou
2.) V hrnci uvaříme špagety podle návodu, před koncem vaření přidáme kukuřici z konzervy
3.) Vodu z těstovin a kukuřice slijeme a ponecháme 80 ml
4.) Do tuku na pánvi po opečení slaniny vmícháme zakysanou smetanu, zastříkáme citronovou šťávou, přidáme slaninu, 80 ml vody ze špaget. Nakonec přidáme špagety, kukuřici, bazalkové listy a promícháme. Podle potřeby dochutíme solí
komentář 1
verkuska
11.8.2014 na 15:56 (UTC 1) Link to this comment
Vynikající recept, použila jsem farmářskou slaninu z Penny a italské špagety a opravdu to nemělo chybu 🙂 díky moc za bezva nápad…