Pod tímto názvem se skrývá šťavnaté zapečené rybí filé
Množství: 4 osoby
Ingredience:
rybí filé podle vlastní chuti | 4 porce |
olej | 1 lžíce |
máslo | 1 lžíce |
rajský protlak | 4 lžíce |
bílý jogurt | 200 ml |
zeleninový vývar | 150 ml |
eidam | 50 g |
nasekaný kopr | 2 lžíce |
sůl | podle chuti |
Postup přípravy:
1.) Rybí filé osolíme, opečeme dozlatova na oleji s máslem a přeneseme do zapékací mísy
2.) Do pánve s výpekem přidáme rajský protlak a za stálého míchání trochu osmahneme. Pak zalijeme vývarem, ochutíme solí, pár minut povaříme. Nakonec vmícháme nasekaný kopr
3.) Filé přelijeme jogurtem, rajským protlakem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do rozpálené trouby na 180°C. Pečeme cca 15-20 minut
Podáváme s brambory
Komentáře