Na těchto lívancích si pochutná celá rodina. Jsou vláčné a kefír jim dodá výbornou chuť
Ingredience:
kefír | 300 ml |
vejce | 3 ks |
moučkový cukr | 1-3 lžíce |
polohrubá mouka | 250 ml |
sůl | špetka |
prášek do pečiva | 1 lžička |
olej | na smažení |
marmeláda | na potírání |
Postup přípravy:
1.) V kefíru rozšleháme vejce, přidáme cukr, sůl a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Vše promícháme
2.) Na rozpáleném oleji pečeme dozlatova malé lívanečky
3.) Potíráme je marmeládou.
Můžeme je zdobit zakysanou smetanou.
Pokud vynecháme cukr, nebo ho dáme jen málo, můžeme lívance mazat slanou pomazánkou nebo sypat strouhaným sýrem
komentářů 2
Veronika
20.10.2014 na 15:51 (UTC 1) Link to this comment
Výborné – nezbylo nic:)
julka
28.2.2015 na 18:31 (UTC 1) Link to this comment
Tak toto bola porcia pre dve osoby, teda aspon nam neostalo navyse :). Dali sme si na ne kyslu smotanu zmiesanu s vanilkovym cukrom, cucoriedky a poliali javorovym sirupom…..nieco geniaalne, odporucam 🙂