«

»

Zář 18 2014

Rybí filé zapečené s brambory a kukuřicí

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opět můj oblíbený typ jídla, vše v jednom pekáči – ryba i příloha

Množství:    4 osoby

Ingredience:

brambory 800 g
mražené rybí filé 400 g
sterilovaná kukuřice 320 g
mléko 300 ml
máslo 3 lžíce
strouhaný sýr čedar 9 lžic
hladká mouka 1 lžíce
koření na ryby 1 lžíce
sůl podle chuti

Postup přípravy:

1.)  Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, uvaříme do poloměkka a scedíme
2.)  Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno rozložíme filé, osolíme ho, okořeníme kořením na ryby, posypeme scezenou kukuřicí a 6 lžícemi strouhaného čedaru
3.)  Na pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme mouku a orestujeme. Potom za stálého míchání přiléváme mléko, mícháme, až začne bešamel houstnout. Podle potřeby dochutíme solí.
4.)  Na filé s kukuřicí rozložíme brambory a zalijeme připraveným bešamelem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-35 minut.
5.)  15 minut před dokončením posypeme povrch zbytkem strouhaného čedaru

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>