Užívejte si začátek podzimu a zeleninu. Tenhle slaný koláč můžete s klidem předložit i zarytým masožravcům
Ingredience:
cuketa | 450 g |
sýr feta nebo balkánský | 200 g |
tvaroh | 200 g |
strouhaný parmazán | 40 g |
vejce | 6 ks |
hladká mouka | 150 g |
větší plátky slaniny | 4 ks |
olej | 1 lžíce |
prášek do pečiva | 1 ks |
sůl | podle potřeby |
petrželka |
Postup přípravy:
1.) Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na oleji
2.) Do mísy dáme cuketu, rozdrobenou fetu nebo balkánský sýr, osmaženou slaninu, parmazán, tvaroh a nakrájenou petrželku. Vše důkladně promícháme
3.) Vejce promícháme s moukou a kypřícím práškem a přidáme k cuketě. Opět vše pořádně promícháme
4.) Vše přeneseme na vymazaný plech o rozměrech 20 x 30 cm. Povrch uhladíme a pečeme v mírně předehřáté troubě 40-45 minut, dokud povrch nezezlátne
Komentáře