Zajímavá kombinace vepřového masa spojená se sladkokyselou chutí švestek. Nebojte se experimentovat, budete pochváleni
Množství: 4 osoby
Ingredience:
plátky vepřového masa | 4 ks |
anglická slanina | 4 ks |
vypeckované sušené švestky | 100 g |
sádlo na pečení | |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Sušené švestky necháme chvíli nabobtnat ve vodě
2.) Plátky vepřového masa naklepeme, z obou stran osolíme a poklademe švestkami. Stočíme, každý plátek obalíme slaninou a sepneme párátkem
3.) Rolky naskládáme do pekáče, přidáme sádlo, podlijeme vodou a pečeme doměkka, cca 1 hod. V poločase pečení rolky obrátíme.
Před podáváním odstraníme párátko. Podáváme s brambory.
komentář 1
Petra
25.10.2014 na 15:17 (UTC 1) Link to this comment
Dneska jsem závitky uvařila a pochutnala si celá rodina. Vypadá to na talíři efektně a doba přípravy je velmi krátká. Určitě si brzo zopakujeme.