K podzimu patří tahle polévka, oblíbená nejen u dětí. Nádherná barva potěší oko, lahodná chuť zase chuťové pohárky a vysoký obsah betakaroténu náš organismus, kterému bude brzy chybět sluníčko.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
dýně Hokkaido středně velká | 1 ks |
očištěná mrkev | 3 ks |
jablko | 1 ks |
brambory | 2 ks |
máslo | |
smetana ke šlehání | 200 ml |
zeleninový bujon | podle potřeby |
chlebové krutony | |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky.
2.) Na kostky nakrájíme i oloupané jablko a očištěné brambory.
3.) Všechnu zeleninu osmahneme na másle, podlijeme zeleninovým vývarem a podusíme doměkka.
4.) Chlebové krutony – starší chléb pokrájíme na kostky a osmahneme na lžíci másla dokřupava.
5.) Polévku umixujeme, ochutíme podle potřeby solí, přidáme smetanu ke šlehání a doplníme zeleninovým bujonem tak, aby měla správnou konzistenci
Polévku podáváme s chlebovými krutony.
Komentáře