Běžný obal z mouky, vajec a strouhanky nahradíme delikátním těstíčkem. I obyčejný pangasius získá šmrnc.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
filety z pangasia | 600 g |
jemně nastrouhaný eidam | 150 g |
vejce | 2 ks |
mléko | 100 ml |
hladká mouka | 150 g |
solamyl | 100 g |
posekaná kudrnka | hrst |
sůl | podle potřeby |
olej | na smažení |
Postup přípravy:
1.) Pangasia necháme rozmrznout a filety z obou stran osolíme.
2.) Z mléka, vajíček, hladké mouky, solamylu, strouhaného eidamu, kudrnky umícháme hladké těstíčko, které podle potřeby dochutíme solí.
3.) Filety máčíme z obou stran v těstíčku a na pánvi na rozpáleném oleji je usmažíme dozlatova. Po smažení je odkládáme na ubrousek, abychom se zbavily přebytečného oleje ze smažení
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaši
Komentáře