Jedná se o skvělé vánoční cukroví, které byste měli ochutnat, protože je velmi lahodné a rozplývá se na jazyku
Ingredience:
hladká mouka | 450 g |
máslo | 250 g |
smetana ke šlehání 31% | 1 kelímek |
máslo na vymazání plechu | |
směs moučkového cukru a vanilkového cukru | na obalování |
Postup přípravy:
1.) Z mouky, másla a šlehačky zpracujeme těsto. Jde to velmi dobře. Doporučuji vyndat šlehačku z lednice těsně před zpracováním, aby byla chladná.
2.) Z těsta vyválíme plát asi 3-5 mm silný a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vymazaný máslem
3.) Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 8-10 minut.
4.) Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru
Komentáře