«

»

Lis 20 2014

Šlehačkové cukroví

slehackove_cukrovi

Jedná se o skvělé vánoční cukroví, které byste měli ochutnat, protože je velmi lahodné a rozplývá se na jazyku

Ingredience:

hladká mouka 450 g
máslo 250 g
smetana ke šlehání 31% 1 kelímek
máslo na vymazání plechu
směs moučkového cukru a vanilkového cukru na obalování

Postup přípravy:

1.)  Z mouky, másla a šlehačky zpracujeme těsto. Jde to velmi dobře. Doporučuji vyndat šlehačku z lednice těsně před zpracováním, aby byla chladná.
2.)  Z těsta vyválíme plát asi 3-5 mm silný a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vymazaný máslem
3.)  Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 8-10 minut.
4.)  Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>