«

»

Pro 04 2014

Znojemská

znojemska_1

Kromě tradičních českých jídel jako je koprovka a svíčková nesmí chybět ani znojemská. Připravená z kvalitních surovin vykouzlí na tváři každého strávníka blažený úsměv

Množství:   4 osoby

Ingredience:

kuřecí prsa 500 g
hovězí vývar 300 ml
vejce uvařená natvrdo 3 ks
kyselé okurky 3 ks
šunka 100 g
plnotučná hořčice 2 lžíce
sůl podle potřeby
hladká mouka 1,5 lžíce
olej 3 lžíce

Postup přípravy:

1.)  Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji. Když je maso hotové přidáme šunku a chvíli restujeme. Nakonec zamícháme hořčici.
2.)  Vše přendáme do hrnce, k masu ještě přidáme na kostičky nakrájená vajíčka a na kostičky nakrájené okurky. Vše zamícháme
3.)  Do malé misky dáme mouku a zalijeme ji asi 5 lžícemi hovězího vývaru. Zamícháme, abychom získaly kašičku. Tu přidáme ke směsi masa a vajíček a vše zalijeme zbývajícím vývarem. Dáme chvíli povařit, aby omáčka zhoustla. Pokud bude příliš hustá, můžeme ji naředit trochou vody

Znojemskou podáváme buď s rýží nebo s těstovinovou rýží

komentářů 3

  1. Janavel

    Zrovna si dávám znojemskou k obědu a je fakt výborná 🙂

  2. martullinka

    Toto uz je asi paty recept,který jsem z těchto stranek vyzkoušela a opět spokojenost! Celkovve jsem moc rada za tento web a za paní vieru a její sympaticky pristup☺

    1. viera

      Dobrý večer,

      Děkuji za milá slova. Musím se přiznat, že jsem za tyto pochvalné komentáře moc ráda. Hlavně, když stránky pomohou.

      Přeji hezký večer
      Viera

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>