Lehký a velmi chutný pokrm. Recept na výborný bezmasý oběd nebo večeři
Množství: 4 osoby
Ingredience:
mražené zelené fazolové lusky | 350-400 g |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
hladká mouka | 2 lžíce |
ocet | podle chuti |
cukr krupička | podle chuti |
sůl | podle chuti |
čerstvý nasekaný kopr | 2 lžíce |
Postup přípravy:
1.) Zelené fazolové lusky povaříme v osolené vodě cca 5-6 minut
2.) Do malé misky dáme 2 lžíce mouky a přidáme trochu vývaru z fazolek, vymícháme hladkou kaši
3.) Do kastrolu s fazolkami přidáme kaši z mouky, zakysanou smetanu, trochu octu, cukr a povaříme do zhoustnutí
4.) Podle potřeby dochutíme solí a nakonec přidáme nasekaný kopr
Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem a vařenými vajíčkami
Komentáře