Křupavá slaninka a nakyslá smetanová chuť dělají z této polévky stálici
Množství: 4 osoby
Ingredience:
máslo | 2 lžíce |
hladká mouka | 2 lžíce |
oloupané brambory | 300 g |
vejce uvařená na tvrdo | 4 ks |
smetana na vaření | 250 ml |
čerstvý jemně nasekaný kopr | |
drcený kmín | 1/2 lžičky |
sůl | podle chuti |
ocet | podle chuti |
anglická slanina | 8 plátků |
Postup přípravy:
1.) Anglickou slaninu osmahneme nasucho
2.) Brambory nakrájíme na kostičky
3.) V hrnci na másle osmahneme mouku do světle zlaté barvy. Zalijeme litrem studené vody a přivedeme k varu. Vsypeme brambory, sůl, kmín a za občasného míchání vaříme 25 minut.
4.) Do změklých brambor přidáme smetanu, kopr a dochutíme octem a solí
5.) Vajíčka nakrájíme na čtvrtky. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme vajíčkem, slaninou, případně čerstvým koprem
Komentáře