Brokolice je právem považována za superzeleninu. V kuchyni by zdravé a chutné pokrmy z ní připravené rozhodně neměly chybět.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
brambory velké | 8 ks |
brokolice bez košťálu | 450-500 g |
smetana ke šlehání | 1 kelímek |
anglická slanina | 150 g |
tvrdý sýr | 200 g |
sůl | podle potřeby |
máslo | na vymazání zapékací mísy |
Postup přípravy:
1.) Brokolici rozdělíme na růžičky a povaříme ve slané vodě cca 5-7 minut
2.) Brambory oloupáme, nakrájíme na slabé kolečka. Polovinu vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a osolíme
3.) Povařenou brokolici scedíme, nakrájíme na kostičky, rovnoměrně rozložíme na vrstvu brambor a lehce osolíme
4.) Anglickou slaninu nakrájíme na malé proužky a nasypeme na vrstvu brokolice
5.) Na anglickou slaninu naskládáme zbytek brambor, osolíme podle chuti, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou ke šlehání
6.) Pečeme přiklopené v předehřáté troubě na 180°C cca 1 1/4 hod, dokud brambory nezměknou
komentář 1
Linda
13.9.2015 na 20:26 (UTC 1) Link to this comment
vynikající! děkuju