Cuketu stačí chvíli podusit a máte výbornou přílohu ke knedlíkům a k pečenému masu.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
větší cuketa | 3 ks |
máslo | 1 lžíce |
hladká mouka | 1 lžíce |
mletý kmín | špetka |
sůl | podle potřeby |
ocet | podle potřeby |
cukr krupička | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Cukety oloupeme, rozkrojíme, vnitřek s jádry vydlábneme. Nastrouháme na hrubším struhadle, dáme do kastrolu, osolíme, přidáme mletý kmín a zalijeme trochou vody, aby se nepřipalovala. Občas zamícháme. Vaříme do měkka. Cuketa pustí hodně vody. Vyvaří se skoro na půlku
2.) Z másla a mouky uděláme zásmažku, kterou přidáme k cuketě a ještě chvíli povaříme
3.) Dochutíme solí, cukrem a octem
Komentáře