Špenát je ohromně populární listová zelenina, která se používá téměř ve všech světových kuchyních. Má velmi jemnou chuť a delikátní strukturu. Tělu dodá vitamíny A, C, K. Je bohatý na železo, hořčík a kyselinu listovou
Ingredience:
mléko | 240 ml |
vejce | 8 ks |
hořčice | 1 lžíce |
mražený špenát | 2 sáčky |
polohrubá mouka | 40 g |
strouhaný čedar | 180 g |
sůl | podle potřeby |
olej |
Postup přípravy:
1.) Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem
2.) V míse našleháme mléko s vejci, hořčicí a solí a postupně přisypáváme mouku, abychom získali hladké těstíčko
3.) Těstíčko nalijeme na vymazaný plech, poklademe ho vyždímaným špenátem
4.) Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10-12 minut. Posypeme strouhaným čedarem a pečeme dalších 2-4 minuty
5.) Omeletu vyndáme z plechu, zarolujeme a podáváme nakrájenou
komentářů 2
Lucie
27.5.2015 na 11:08 (UTC 1) Link to this comment
výborné, jednoduché a rychlé… určitě budeme péct i až přestanu kojit
Martina
19.10.2015 na 7:57 (UTC 1) Link to this comment
Moc nám chutnalo a i přes můj strach z vajíček se žádná pohroma nekonala 🙂