Křupavé zeleninové chipsy jsou vynikající zdravou přílohou v podstatě k čemukoliv. Můžeme je konzumovat samotné jako chuťovku nebo též namáčet do bylinkového dipu
Ingredience:
mrkev | |
petržel | |
brambory | |
červená řepa | |
olivový olej | |
tymián | |
sůl |
Postup přípravy:
1.) Olej smícháme se solí a tymiánem
2.) Zeleninu očistíme, nakrouháme na tenké plátky, vložíme do uzavíratelné nádoby, nalijeme na ní připravenou marinádu a pořádně protřepeme
3.) Plech vyložíme pečícím papírem a vyskládáme na něj plátky zeleniny
4.) Pečeme v horkovzdušné troubě prvních 15 minut na 180°C. Poté zmírníme teplotu na 110°C a pečeme další hodinu. Občas zeleninu zkontrolujeme a promícháme
Komentáře