Jednoduchá roláda z perníkového těsta, která je hotová za chvíli, vždy se povede a je výborná. Určitě sklidíte pochvalu
Ingredience:
polohrubá mouka | 100 g |
cukr krupička | 100 g |
vejce | 4 ks |
olej | 2 lžíce |
teplá voda | 2 lžíce |
prášek do perníku | 1/2 balíčku |
sůl | špetka |
kakao | 1 lžíce |
švestková povidla |
Postup přípravy:
1.) Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme olej, vodu, přisypeme kakao a mouku smíchanou s práškem do perníku. Vše lehce pomícháme
2.) Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli
3.) Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 12 minut. Těsto se nesmí přesušit, aby se nelámalo
4.) Po vyndání ihned srolujeme i s pečícím papírem do rolády a necháme zchladnout. Pak roládu rozbalíme, sundáme opatrně pečící papír, potřeme vrstvou švestkových povidel a opět zavineme
Roládu stačí podávat pocukrovanou, nakrájenou na plátky
Komentáře