Klasický oběd – hovězí masíčko na žampionech. Jako přílohu podáváme rýži, případně bramborovou kaši
Množství: 4 osoby
Ingredience:
hovězí zadní | 750 g |
hovězí nebo zeleninový vývar | 400 ml |
žampiony | 300 g |
máslo | 2 lžíce |
hladká mouka | 2 lžíce |
zakysaná smetana | 3 lžíce |
olej | |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Maso nakrájíme na plátky cca 10 mm silné, na koncích mírně nařízneme aby se nekroutilo a po obou stranách osolíme
2.) V širším kastrolu rozpálíme olej a plátky masa po obou stranách zprudka opečeme. Přidáme očištěné a nakrájené žampiony, zalijeme asi 150 ml vývarem. Dusíme do změknutí masa za občasného podlévání vývarem minimálně jednu hodinu
3.) Připravíme si tmavší jíšku ze dvou lžic másla a dvou lžic hladké mouky. Tu přidáme k masu, dolijeme zbytek vývaru a chvíli povaříme
4.) Na závěr vmícháme 3 lžíce zakysané smetany
Komentáře