Trochu netradiční zeleninovou polévkou je salátová polévka dle tohoto receptu. Zelený salát totiž určitě není první zeleninou, po které bychom při přípravě polévky sáhli. Salátová polévka tak bude pro mnohé kuchaře novinkou a také příjemným překvapením
Množství: 4 osoby
Ingredience:
salát | 1 hlávka |
smetana na vaření | 300 ml |
máslo | 50 g |
hladká mouka | 3 lžíce |
nasekaný čerstvý kopr | 2 lžíce |
voda | 300 ml |
sůl | podle chuti |
ocet | podle chuti |
cukr | podle chuti |
Postup přípravy:
1.) Do hrnce dáme máslo, rozpustíme ho, přidáme mouku a uděláme zásmažku
2.) Zalijeme vodou, přidáme smetanu a znovu povaříme. Do vařící vody se smetanou přidáme omytý a nakrájený salát a kopr.
3.) Minutku povaříme, dochutíme octem, cukrem a solí
Komentáře