«

»

Čvc 29 2015

Smetanové vídeňské knedlíky

vidensky_knedlik

Nevíte jakou přílohu zvolit k masu s omáčkou? Připravte si jednoduchý vídeňský knedlík

Ingredience:

starší rohlíky 5 ks
vejce 2 ks
hrubá mouka 80 g
smetana ke šlehání 1 ks
sůl podle potřeby
čerstvá nasekaná petrželka 1 lžíce

Postup přípravy:

1.)  Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme je vajíčky rozšlehanými se solí a smetanou. Zamícháme, ale jenom lehce, aby pak nebyly moc ubité. Necháme chvíli stát
2.)  Přimícháme mouku a petrželku a mokrýma rukama tvoříme knedlíčky. Bývá jich cca 16 podle velikosti
3.)  Vložíme do vařící osolené vody a vaříme 10 minut. Po vyjmutí propíchnete vidličkou a necháme okapat

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>