Je pravda, že kuřecí maso se dá upravit na stovky způsobů. Mnoho z nás jich však vyzkouší jen pár, a protože je vaříme stále dokola, brzy se nám přejí. Nejlepší recepty jsou ty, které jsou jednoduché ale báječně chutnají. A jeden z nich vám právě nabízím
Množství: 4 osoby
Ingredience:
4 kuřecí čtvrtky nebo 1 celé kuře | |
mrkev | 4 ks |
petržel | 3 ks |
máslo | 100 g |
bobkový list | 1-2 ks |
snítka tymiánu | |
sůl | podle potřeby |
drůbeží vývar | 1000 ml |
Postup přípravy:
1.) Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Pokud máme celé kuře, naporcujeme ho. Kuře osolíme
2.) Zeleninu vysypeme do pekáče, položíme na ni kuře a poklademe ho kousky másla. Kolem poházíme koření. Zalijeme 2/3 vývaru a dáme do trouby
3.) Pečeme 1 hodinu. Kuře přeléváme, případně dolijeme vývar. Jakmile je kuře zlaté a propečené, vyndáme ho z trouby a uchováváme v teple.
4.) Zeleninu rozmixujeme a v případě potřeby omáčku naředíme kuřecím vývarem
5.) Podáváme s kolínky nebo s bramborovými noky
komentářů 2
marta
18.8.2015 na 13:52 (UTC 1) Link to this comment
je recept vhodný pro kojící matku.Děkuji
viera
18.8.2015 na 14:46 (UTC 1) Link to this comment
Dobrý den paní Marto,
tento recept i všechny ostatní jsou vhodné při kojení. Jinak by na těchto stránkách nebyly. Tyto stránky se liší od ostatních receptářů právě tím, že všechny recepty jsou vhodné pro kojící maminky
Viera