Pečené maso trochu netradičně. Zkuste a jinak ho již nebudete chtít
Ingredience:
vepřová pečeně nebo krkovička s kostí | 1000-1200 g |
plátkový uzený sýr | 150-180 g |
anglická slanina | 150-180 g |
hořčice | |
sůl | podle chuti |
vývar na podlévání | |
sádlo | 2 lžíce |
Postup přípravy:
1.) Maso nakrojíme na plátky asi 10 mm silné tak, aby celá pečeně držela pohromadě. Maso pak dobře osolíme ze všech stran i zářezech
2.) Do každého zářezu vetřeme trochu hořčice a vložíme plátek uzeného sýra a pátek anglické slaniny. Povrch masa překryjeme také plátky anglické slaniny a převážeme kuchyňskou nití
3.) V pekáči rozpustíme sádlo, vložíme maso, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dáme péct. Pečeme cca 1 hodinu 10 minut. Kontrolujeme a případně podléváme vývarem. Poté odklopíme poklici a dopékáme dalších cca 20 minut, dokud není maso měkké s křupavou kůrčičkou
Komentáře