«

»

Lis 01 2015

Domácí hranolky bez tuku

domaci_hranolky

Domácí hranolky jsou nesporně lepší a chutnější než hranolky mražené, které koupíte v každém supermarketu. Připravit domácí hranolky tak, aby nebyly gumové a vysušené, nemusí být nutně tak složité.

Ingredience:

středně velké brambory 5-7 ks
vaječné bílky 2 ks
sůl
červená mletá paprika

Postup přípravy:

1.)  Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na zhruba 1 cm tlusté hranolky
2.)  Bílky vyšleháme do jemné pěny a přidáme do nich sůl a mletou červenou papriku.
3.)  Hranolky dáme do větší mísy a polijeme je bílkovou směsí, aby každá hranolka byla obalená
4.)  Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hranolky
5. Pečeme v předehřáté troubě na 210°C cca 12 minut. Pak papír odstraníme a dopečeme do zlatova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>