Domácí hranolky jsou nesporně lepší a chutnější než hranolky mražené, které koupíte v každém supermarketu. Připravit domácí hranolky tak, aby nebyly gumové a vysušené, nemusí být nutně tak složité.
Ingredience:
středně velké brambory | 5-7 ks |
vaječné bílky | 2 ks |
sůl | |
červená mletá paprika |
Postup přípravy:
1.) Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na zhruba 1 cm tlusté hranolky
2.) Bílky vyšleháme do jemné pěny a přidáme do nich sůl a mletou červenou papriku.
3.) Hranolky dáme do větší mísy a polijeme je bílkovou směsí, aby každá hranolka byla obalená
4.) Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hranolky
5. Pečeme v předehřáté troubě na 210°C cca 12 minut. Pak papír odstraníme a dopečeme do zlatova
Komentáře