Jeden z výborných obědů. Zasytí, osvěží, dodá energii, a přitom je to rychlovka
Množství: 2 osoby
Ingredience:
větší cuketa | 1 ks |
strouhaný sýr Gouda | 50 g |
žloutky | 2 ks |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
máslo | 1 lžíce |
čerstvá petrželka | |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Cuketu omyjeme, odkrojíme oba konce, škrabkou na špagety nakrouháme potřebné množství špaget. Necháme je chvilku „vypotit“
2.) Zbylou část cukety nastrouháme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme máslo, dáme na ní nastrouhanou cuketu, osolíme a za občasného míchání osmahneme
3.) V hrnečku si rozmícháme žloutky se zakysanou smetanou. Když se z cukety vysmahne voda, přimícháme žloutkovou směs, promícháme a ještě chvíli povaříme
4.) Hotovou omáčku vmícháme do syrových špaget, posypeme sýrem a zdobíme čerstvou petrželkou
Komentáře