Vyzkoušejte pudinkovou obdobu klasických vánočních rohlíčků. Recept je velice jednoduchý a ideální pro ty, kteří trpí alergií na ořechy
Ingredience:
hladká mouka | 440 g |
moučkový cukr | 190 g |
máslo | 220 g |
vanilkový cukr | 1 ks |
žloutky | 4 ks |
vanilkový pudink | 80 g |
mléko | 4 lžíce |
moučkový cukr | na obalování |
Postup přípravy:
1.) Rozšleháme žloutky s cukrem a mlékem, přidáme změklé máslo a ostatní ingredience a zpracujeme hladké těsto
2.) Uložíme ho na 1-2 hodiny do lednice. Pak z něj tvarujeme malé rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem
3.) Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut, dokud okraje rohlíčků nezačnou tmavnout
4.) Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru. Skladujeme v suchu a chladnu
Komentáře