«

»

Led 17 2016

Krémová batátová polévka se sýrem feta

kremova_batatovaBatátům se říká sladké brambory, i když s našimi bramborami moc společného nemají (snad jen to, že také pochází z Ameriky). Jejich chuť mi trochu připomíná mrkev

Ingredience:

velký sladký brambor-batát 1 ks
větší mrkev 2 ks
zeleninový vývar 1000 ml
olivový olej 1 lžíce
sýr feta kousek
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, osmahneme na lžíci olivového oleje. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zeleniny
2.)  Rozmixujeme, podle potřeby ochutíme solí. Na talířích podáváme ozdobenou sýrem feta

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>