Už jste začali péct? Nebo už máte dokonce napečeno? Já bych ráda patřila do té druhé kategorie, ale zatím jsem stále ve stádiu pečení
Ingredience:
hladká mouka | 250 g |
mandle | 200 g |
sůl | špetka |
máslo pokojové teploty | 227 g |
krupicový cukr | 75 g |
vanilkový cukr | 1 1/2 balíčku |
moučkový cukr | na obalování |
vanilkový cukr | 1 balíček na obalování |
Postup přípravy:
1.) Mandle umeleme
2.) Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. V jiné míse smícháme mouku, mandle a sůl. Postupně přidáváme do máslové pěny a vypracujeme těsto. Na vále prohněteme a necháme v lednici asi hodinu odležet, aby trochu ztuhlo
3.) Po vychlanutí z těsta tvarujeme kuličky o průměru asi 2 cm, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Nemusí být mezi kuličkami veliké odstupy, protože moc nenabydou.
4.) Pečeme je v předehřáté troubě při 180°C cca 17-19 minut. Po upečení je necháme asi 5 minut vychladnout na plechu a potom zcela na tácku při pokojové teplotě. Zcela vychladlé je obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem
5.) Bochánky necháme přes noc odležet, pak je znovu obalíme v moučkovém cukru
Komentáře