Ideální pohoštění na piknik i na večírek. Cuketová pomazánka je nejen nápaditá, ale hlavně děsně dobrá a zdravá
Ingredience:
cuketa | 1 ks |
ricotta | 150 g |
strouhaný parmazán | 2 lžíce |
panenský olivový olej | 1 lžíce |
čerstvá bazalka | 2-3 lístky |
sůl | podle chuti |
Postup přípravy:
1.) Cuketu omyjeme, odkrojíme konce, nakrájíme na čtyři kusy a uvaříme na páře. Také můžeme uvařit klasicky v hrnci, s minimálním množstvím vody a vodu hned slijeme
2.) Vychladlou cuketu rozmixujeme s lžící oleje a dáme do misky. Přidáme ricottu, parmazán, trošku soli a na jemno nakrájenou bazalku. Vše dobře promícháme
3.) Podáváme s pečivem. Také jsou výborné na sucho opečené plátky chleba
Komentáře