Žemlovku jste již určitě někdy ochutnali. Ochutnali jste ale už i žemlovku se žampiony?
Ingredience:
starší chléb | 340 g |
mléko | 750 ml |
žampiony | 400 g |
olej | 2 lžičky |
zelená petrželka | 2 hrsti |
vejce | 3 ks |
bílek | 1 ks |
sůl | podle chuti |
tvrdý nastrouhaný sýr | 125 g |
Postup přípravy:
1.) Chleba nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zalijeme 500 ml mléka a dáme chladit na 30 minut do lednice, občas promícháme
2.) Žampiony nakrájíme na kousky a opékáme na oleji cca 4 minuty, pak k nim přimícháme petrželku a sůl a opékáme další minutu
3.) Zbylé mléko našleháme s vejci a bílkem
4.) Zapékací mísu vymažeme olejem, navrstvíme do ní polovinu chleba, na něj navrstvíme žampiony z pánve a posypeme třetinou strouhaného sýra. Překryjeme druhou půlkou chleba, posypeme zbylým sýrem.
5.) Nakonec vše přelijeme mlékem s vejci a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C cca 45 minut
Komentáře