Co tak si obohatit klasický perník o ovoce? Meruňky jsou skvělou volbou. Svěží klasika
Ingredience:
hladká mouka | 400 g |
moučkový cukr | 200 g |
vejce | 2 ks |
olej | 100 ml |
kakao | 2 lžíce |
soda bikarbona | 1 lžička |
mletá skořice | 1 lžička |
perníkový kypřící prášek | 1 ks |
vanilkový cukr | 1 ks |
mléko | 500 ml |
meruňkový kompot | 1 sklenice |
Postup přípravy:
1.) Všechny suroviny, kromě meruňkového kompotu v misce smícháme
2.) Takto připravené těsto navrstvíme na plech vystlaný pečícím papírem
3.) Těsto poklademe meruňkami nakrájenými na kostičky
4.) Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C, dokud se kraje nezačnou oddělovat od stran plechu
5.) Upečený koláč vyjmeme a posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme na řezy a podáváme
komentářů 2
jana
23.6.2016 na 14:27 (UTC 1) Link to this comment
Dobry den, mohu klasicky pernik z kupovaneho pernikoveho koreni, popripade jak stary? Dekuju Jana P
viera
23.6.2016 na 20:05 (UTC 1) Link to this comment
Dobrý večer Jano,
perník z perníkového koření je vhodný. Nejspíš máte na mysli prášek do perníku. Ten obsahuje kypřící prášek, skořici a hřebíček. Perník z něj upečený můžete konzumovat i jako čerstvý a neměl by nadýmat
Přeji hezký večer
Viera