Jak už název napovídá, tentokrát nebudeme dělat polévku z čerstvých rajčat, ale uděláme si rajskou z rajského protlaku
Ingredience na polévku:
větší konzerva (krabička) rajského protlaku | min. 200 g |
hovězí vývar | 1500 ml |
solamyl | 3 lžičky |
cukr | 1 lžička |
sůl | podle potřeby |
Ingredience na nočky:
krupice | 30-50 g |
vejce | 1 ks |
mléko | 3-4 lžíce |
máslo | 50 g |
sůl | podle chuti |
jemně nasekané bylinky-saturejka, petrželka, bazalka | 1 lžíce |
Postup přípravy polévka:
1.) Do horkého vývaru vyklopíme rajčatový protlak, do vařícího pak přidáme v trošce vody namočený solamyl a asi deset minut za občasného míchání vaříme. Ochutíme cukrem a solí.
2.) Na talíři rozdělíme v polévce uvařené bylinkové knedlíčky a přelijeme polévkou. Ozdobíme několika lístky bazalky nebo kudrnky
Postup přípravy nočků:
1.) Máslo, sůl a vejce utřeme a po částech střídavě vmícháváme mléko a krupici, až je těsto pěkně husté.
2.) Necháme asi hodinu odpočinout, pak vmícháme bylinky, lžičkou vykrajujeme a tvarujeme malé nočky, vkládáme do polévky a vaříme asi 8 minut. Krupicové nočky se hodně navařují, je lépe je tvořit menší.
Komentáře