«

»

Dub 06 2016

Ryba dušená na zelenině

dusena-treska-se-zeleninou

Jemné rybí maso, s jemnou zeleninou a připravené v pekáčku i s přílohou bude chutnat celé rodině

Ingredience:

filety z jakékoliv ryby 4 ks
středně velká mrkev 3 ks
petržel 3 ks
brokolice několik růžiček
dýně Hokkaidó 1/2 ks
mražené fazolové lusky 1 hrst
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Veškerou zeleninu očistíme, rozkrájíme na kousky a promícháme v pekáči nebo zapékací míse (s poklicí) se solí.
2.)  Polovinu směsi dáme stranou, na tu zbývající rozložíme porce ryby, které jsme před tím z obou stran osolily a zasypeme je zbývající zeleninou. Podlijeme polovinou hrnku vody, přiklopíme a vložíme do trouby
3.)  Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut, dokud není zelenina měkká. Podle potřeby podlijeme ještě trochou vody.

Podáváme s oblíbenou přílohou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>