Játra jsou velmi ceněnou potravinou jako důležitý zdroj železa, vitamínu A, vitamínů řady B, vitamínu D a lecitinu. Říká se, že co je zdravé, není dobré. V případě jater to ale neplatí
Ingredience:
kuřecí játra | 500 g |
vejce | 2 ks |
hladká mouka | |
strouhanka | |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Kuřecí játra opláchneme, odblaníme a obalíme v hladké mouce
2.) V mouce obalená játra pak namočíme do rozšlehaného vejce, které jsme trošku naředili vodou a mírně osolili, hned vkládáme do strouhanky, obalíme z obou stran
3.) Smažíme v dostatečném množství tuku z obou stran dozlatova
4.) Po usmažení játra ještě osolíme.
5.) Aby játra nebyla po smažení mastná, použijeme fintu. V hrnci necháme vařit vodu a vysmažená játra do ní na chvíli ponoříme. Vařící voda přebytečný tuk odsaje
Komentáře