Není-li čas na vaření, udělá se dětem k večeři obvykle krupicová kaše. A nechce se věřit, že tuhle dnešní rychlovku si lidé dřív tak považovali, že se podávala i na svatbách. Dokonce se tehdy místo veselka říkalo slavit kaši
Ingredience:
mléko | 1000 ml |
dětská krupice | 100 g |
vejce | 2 ks |
máslo | 2 lžíce |
sůl | špetka |
cukr | podle chuti |
skořicový cukr |
Postup přípravy:
1.) Krupici rozmícháme v trošce studeného mléka, osolíme, vlijeme ji do zbylého vařícího mléka a pečlivě mícháme ode dna asi 20 minut.
2.) Když kaše začne houstnout vmícháme do ní rozkvedlané žloutky a ještě chvíli povaříme.
3.) Do odstavené kaše lehce zamícháme sníh, který jsme ušlehali z bílků. Osladíme podle chuti.
4.) Hotovou kaši nalijeme do talířů, polijeme máslem a sypeme skořicovým cukrem
Komentáře