Polévka je příjemně kořeněná a skvěle zasytí právě díky čočce a také díky ní svému tělu dopřejete dostatečné množství luštěnin. Další výhoda, kterou bych mohla jmenovat, je ta, že tato polévka je opravdu rychlá záležitost
Ingredience:
mladá cuketa | 1 ks |
bramboru středně velké | 2 ks |
zeleninový bujon | 1 kostka |
červená čočka | 1 hrst |
tavený sýr | 2 trojúhelníčky |
sůl | podle potřeby |
majoránka | |
chlebové krutonky |
Postup přípravy:
1.) Cuketu omyjeme, nakrájíme na větší kousky. Brambory očistíme, nakrájíme také na kousky
2.) Vše dáme do hrnce, přidáme čočku ,zalijeme vodou jen asi 3 cm nad zeleninu. Přidáme kostičku bujonu a sýr.
3.) Vaříme zhruba 25 minut.
4.) Poté polévku rozmixujeme, dochutíme solí a majoránkou
Na talíři podáváme s chlebovými krutonky
komentářů 2
Lucie
24.7.2016 na 12:23 (UTC 1) Link to this comment
Mohu doporučit. Byla to příjemná změna. Budu dělat každé léto, když budou domácí cukety:-)
Italská chuťová buňka
5.9.2016 na 17:18 (UTC 1) Link to this comment
Mně chutná cuketová polévka na italský způsob. Tenhle recept jsem ale také vyzkoušel a chutnalo.