Každý nemusí být příznivcem syrové zeleniny, ale té zapečené, připravené podle následujícího receptu, té odolá málokdo
Ingredience:
dýně Hokkaidó | 1 ks |
velká petržel | 1 ks |
mrkev větší | 2 ks |
olej | |
máslo | 1 lžíce |
nasekaná zelená petrželka | 1 lžíce |
zakysaná smetana | 250 ml |
zeleninový vývar | 750 ml |
sterilovaná červená řepa | |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Dýni vydlabeme, všechnu ostatní zeleninu oškrábeme a vše včetně dýně nakrájíme na kostičky. Dáme do pekáče, osolíme, zakápneme olejem a promícháme. Dáme péct do trouby při 200°C na cca 35-40 minut
2.) V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme pečenou zeleninu, zalijeme vývarem. Vaříme 15 minut, pak rozmixujeme a dochutíme solí. Na závěr přidáme trochu zakysané smetany a zamícháme
Podáváme s petrželkou, drobně nakrájenou červenou řepou a kdo chce, může si ještě přidat zakysanou smetanu
Komentáře