«

»

Říj 19 2016

Domácí lučina

domaci_lucina

Vyjde levněji a příprava je opravdu velmi rychlá

Ingredience:

kvalitní bílý jogurt -nejlepší je Hollandia 200 g
zakysaná smetana 150 g
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Bílý jogurt smícháme se zakysanou smetanou a špetkou soli a důkladně promícháme, abychom vytvořili hladkou a krémovou konzistenci.
2.)  Jogurtovou směs přelijeme do plátýnkem vyložené nádoby, tak aby na dně vznikl prostor pro odkapávání syrovátky. Plátýnko můžete k okraji nádoby připevnit gumičkou nebo provázkem.
3.)  Takto necháme v lednici odkapat nejlépe přes noc. Minimálně však 5 hodin, jinak bude lučina stále příliš řídká.
Hotovou lučinu můžeme podle libosti ochutit např. čerstvými bylinkami

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>