Koprová omáčka rozděluje lidi na dva tábory. Na ty, kteří ji milují a na ty, kteří ji nemusí. Díky tomuto receptu si ji ale zamilují všichni.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
máslo | 70 g |
hladká mouka | cca 6 lžiček |
zakysaná smetana | 2 kelímky |
mléko | 500 ml |
ocet | podle potřeby |
cukr | podle potřeby |
sůl | podle potřeby |
čerstvý kopr | svazek |
Postup přípravy:
1.) z másla a hladké mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme mlékem a pořádně rozšleháme.
2.) přidáme zakysanou smetanu, cukr, ocet, sůl a nasekaný kopr.
3.) Omáčku povaříme. Pokud je hustá, můžeme ji zředit mlékem.
Omáčku můžeme podávat například s vajíčkem uvařeným natvrdo a brambory nebo s vařeným hovězím (kuřecím) masem a houskovým knedlíkem
Komentáře