Tato varianta karbanátků dostává příjemnou chuť právě díky kopru a zakysané smetaně. Bude to příjemné ozvláštnění.
Množství: 3 osoby
Ingredience:
brambory oloupané | 500 g |
filety z lososa (tresky, pangasia) | 500 g |
šťáva a kůra z | 1/2 citrónu |
kopr | 1/2 hrsti |
petrželka | 1/2 hrsti |
zakysaná smetana | 1 lžíce |
sůl | podle chuti |
Postup přípravy:
1.) Oloupané brambory dáme vařit do mírně osolené vody.
2.) Filety dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme citronovou šťávu. Vaříme cca 5 minut. Vybereme je z vody. Pokud mají kůži, odstraníme ji a rozdrobíme.
3.) K rozdrobeným filetům přidáme uvařené rozmačkané brambory, bylinky, tatarku a sůl podle chuti.
4.) Z hmoty uděláme placičky a obalíme v trojobalu.
5.) Placičky usmažíme.
Placičky by neměly být moc zploštělé, protože se špatně obracejí. Jiná varianta úpravy je, místo smažení je dát upéct do trouby bez oleje na pečící papír.
Jako přílohu můžeme podávat brambory a k tomu okurkový salát nebo salát z červené řepy
Komentáře