Svíčková byla synonymem nedělního oběda ale Vy ji můžete mít kdykoliv. V tomto receptu se klade důraz hlavně na omáčku. Tu si musíte Vy sami dochutit tak. aby slaná, kyselá a sladká chuť byly vyvážené a dle Vašich představ.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
kuřecí nebo krůtí prsíčka | 600-700 g |
očištěná petržel | 100 g |
očištěná mrkev | 600 g |
smetana na šlehání | 1 kelímek |
nové koření | 5-6 kusů |
plnotučná hořčice | 2 lžičky |
šťáva z citrónu | dle potřeby |
sůl | dle potřeby |
hladká mouka | 1 lžíce |
cukr krupička | dle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Do papiňáku dáme vodu, kuřecí (krůtí) prsa, nové koření a sůl. Vaříme asi 3/4 hodiny.
2.) Potom přidáme kořenovou zeleninu a vaříme vše dalších 1/4 hodiny.
3.) Uvařené maso i zeleninu vyjmeme z vývaru.
4.) Zeleninu umixujeme.
5.) Do kastrolu dáme hladkou mouku a několik lžic smetany na šlehání a umícháme hladkou kašičku, postupně k ní přidáme zbytek smetany a umixovanou zeleninu. Nakonec vmícháme hořčici. Dochutíme citronovou šťávou a cukrem.
6.) Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji ředit buď vývarem nebo třeba mlékem.
Jako přílohu podáváme houskový knedlík.
Komentáře