«

»

Kvě 26 2014

Řízky z vepřové panenky

paramazanove_rizky

Někdo si řekne, opět jedna varianta řízků. Tyto jsou ovšem velmi lahodné s parmazánovou krustičkou. Vyzkoušejte.

Množství:          4 osoby

Ingredience:

vepřová panenka 600 g
strouhaný parmazán 120g
hladká mouka 150 g
strouhanka 250 g
vejce 2 ks
sůl podle potřeby
olej

Postup přípravy:

1.)  Maso nakrájíme na plátky a lehce rukou naklepeme. Rozhodně jej nenaklepávejme paličkou. Dobře jej osolme.
2.)  Obalíme ho v mouce, v rozšlehaných vejcích.
3.)  Nakonec maso obalíme ve strouhance do které jsme přidali strouhaný parmazán.
4.)  Smažíme na rozpáleném oleji. Po usmažení je dáme na ubrousek, aby ubrousek vsákl přebytečný tuk.

Podáváme s brambory.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>