Rizoto je velmi známé jídlo. Vaří se třeba, když zbude přílohová rýže. Tady je speciální varianta pro kojící maminky
Množství: 4 osoby
Ingredience:
rýže | 200 g |
kuřecí maso | 250 g |
uvařená mrkev | 350 g |
kukuřice | 1 konzerva |
sůl | podle potřeby |
tuk | 2 lžíce |
Postup přípravy:
1.) Kuřecí maso a mrkev nakrájíme na kousíčky
2.) Rozpálíme v kastrolu tuk a dáme na něj opranou a okapanou rýži. Necháme ji chvíli restovat.
3.) Rýži zalejeme vařící vodou. Poměr rýže a vody by měl být takový, aby voda překrývala rýži o výšku 2 prstů.
4.) Rýži přiklopíme a dáme do trouby na velmi mírnou teplotu cca 150° a necháme ji v ní hodinu.
5.) Po hodině ji z trouby vyjmeme. Všechna voda bude odpařená a rýže bude uvařená doměkka. Vidličkou ji zkypříme.
6.) Nakonec do rýže přidáme nakrájené kuřecí maso, vařenou mrkev a kukuřici a vše promícháme
Na rizoto můžeme spotřebovat maso z uvařených kuřecích skeletů. V receptu je uvedena váha masa bez kostí
komentářů 2
verkuska
6.9.2014 na 14:42 (UTC 1) Link to this comment
Super lehké jídlo, když vaříte polévku ze skeletů a pak nevíte, co s něma 🙂 na závěr jsem ještě přidala olivový olej 🙂
Kamila
6.9.2014 na 19:44 (UTC 1) Link to this comment
Kdyby se mi povedla nerozvařit rýže, tak to bylo luxusní a jednoduché.
Ale i tchán, který není moc na zeleninu moc chválil, že to má zajímavou chuť.