«

»

Kvě 28 2014

Tvarohová bábovka

tvarohova_babovka

Rychlá a vynikající. Vydrží vláčná několik dní. To vlastně ani nezjistíte. Stihnete ji sníst mnohem rychleji.

Ingredience:

moučkový cukr 200 g
máslo 150 g
hrubá mouka 200 g
měkký tvaroh 500 g
vejce 5 ks
vanilkový cukr 1 ks
prášek do pečiva 1 ks
máslo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy:

1.)  Na vymazání formy si dáme záležet. Trochu másla dáme rozehřát a mašlovačkou vymažeme každý kout formy. Na dno formy nasypeme hrst strouhanky a otáčíme formou tak, aby se strouhanka dostala na strany formy včetně středového trnu. Přebytečnou strouhanku vysypeme.
2.)  V míse utřeme moučkový cukr, vanilkový cukr se žloutky a máslem.
3.)  Pak přidáváme tvaroh, sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva.
4.)  Umícháme hladké nadýchané těsto.
5.)  Těsto nalijeme do bábovkové formy. Při nalívání nepohybujeme formou ale mísou.
6.)  Bábovka se peče ve středně vyhřáté troubě asi hodinu. Po hodině ji vyndáme a zkontrolujeme špejlí jestli se těsto na ni nelepí.
7.)  Počkáme až vychladne, vyklopíme ji z formy a pocukrujeme

komentář 1

  1. verkuska

    tato bábovka je fakticky úžasná… mám pocit, že jsem lepší ještě nikdy nejedla. Řadím si ji mezi top recepty 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>