«

»

Kvě 29 2014

Holandské řízky s nivou

H

Kombinace mletého masa a nivy povýší tento pokrm do kategorie řízků

Množství:       4 osoby

Ingredience:

mleté maso míchané 500 g
hladká mouka 150 g
strouhanka 150 g
sýr niva 130 g
smetana ke šlehání 50 ml
vejce 2 ks
sůl dle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy:

1.)  Mleté maso osolíme, přidáme sýr, smetanu a dobře promícháme.
2.)  Připravíme si na mističky všechny tři ingredience na obalování. Do vajíčka můžeme přidat trochu vody a pořádně našleháme vidličkou.
3.)  Z masa tvoříme kuličky, které potom zploštíme na výšku 1 cm. Jde to dobře, když máme ruce navlhčené. Povrch placiček má být hladký bez trhlinek.
4.)  Placičky obalíme nejdřív v mouce, pak v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance.
5.)  Smažíme v rozpáleném oleji z každé strany cca 5-6 minut.

komentář 1

  1. Veronika

    Výborné dali jsme si je s bramborou kaší a neměli chybu:)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>