V tomto receptu úmyslně nepíšu typ uzeného masa. Výběr nechám na Vás podle toho, jestli chcete libové (kladenská pečeně, vepřová kýta) nebo prorostlejší (krkovička, plecko). Na všech si pochutnáte.
Množství: 4 osoby
Ingredience:
uzené maso | 600 g |
oloupané brambory varný typ A | 12 ks |
máslo | 70 g |
mléko | podle potřeby |
tavený sýr | 125 g |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Uzené maso povaříme buď v papiňáku 20 minut nebo půl hodiny klasickým způsobem. Vodu není potřeba solit.
2.) Oloupané, nakrájené brambory uvaříme do měkka v osolené vodě. Trvá to cca 25 minut.
3.) Po zcezení je trochu rozšťoucháme vidličkou, přidáme vařící mléko, máslo a tavený sýr. Všechny ingredience pořádně našleháme.
4.) Podle potřeby můžeme ještě dochutit solí
Komentáře