Hustá, vydatná polévka, kterou můžete jíst jak teplou, tak i studenou
Množství: 4 osoby
Ingredience:
středně velká červená řepa | 4 ks |
velké očištěné mrkve | 2 ks |
oloupané brambory | 500 g |
tymián, petrželka | dohromady 1 malý svazek |
olivový olej | 2 lžičky |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
kuřecí vývar | 1 litr |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Červené řepy velikosti citronu oloupáme a nakrájíme na kousky.
2.) V hrnci na polévku rozpálíme olej a orestujeme na něm jemně nastrouhanou mrkev
3.) Do hrnce přidáme červenou řepu, brambory nakrájené na kousky a svázané bylinky. Vše zalijeme vývarem a 250 ml studené vody a přivedeme k varu.
4.) Plamen snížíme a vaříme polévku na mírném ohni cca 1 hodinu do změknutí řepy.
5.) Polévku necháme mírně zchladnout a vyjmeme bylinky. Nakonec ji rozmixujeme a dochutíme solí.
6.) Podáváme ji se zakysanou smetanou posypanou čerstvou petrželkou
komentář 1
Janavel
3.9.2014 na 11:32 (UTC 1) Link to this comment
Vynikající, doporučuji 🙂