«

»

Čvn 30 2014

Kuřecí maso se smetanovo rajskou omáčkou

ragu_NEW

Jednoduchý recept, ale v jednoduchosti je krása

Množství:     4 osoby

Ingredience:

kuřecí prsíčka 600 g
zakysaná smetana 1 kelímek
rajský protlak 5-6 lžic
cukr krupička podle potřeby
sůl podle potřeby
olej na restování
petrželka kudrnka

Postup přípravy:

1.)  Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a na malém množství oleje orestujeme. Maso je hotové, když zbělá a pustí šťávu.
2.)  Kuřecí nudličky osolíme, přidáme rajský protlak, zamícháme a ještě chvíli restujeme
3.)  Nakonec zamícháme zakysanou smetanu

Podáváme s rýží nebo s těstovinovou rýží a ozdobíme kudrnkou. Jako návod na uvaření rýže Vám může posloužit recept na rizoto.

komentářů 4

Skip to comment form

  1. Rozumova Lucie

    Dobry den, neni v receptu chyba? Varila jsem to podle receptu a nebylo to k jidlu – hrozne kysele! Trochu jsem to zachranila smetanou na vareni a cukrem. A to nejsem narocny stravnik.

    1. viera

      Opravdu se do receptu chybička vloudila. Děkuji paní Lucii za věcnou připomínku. Chybu jsem již opravila.
      Přeji hezký den
      Viera

      1. Rozumova Lucie

        Pani Viero, nebylo by lepsi misto zakysane smetany a cukru proste pouzit smetanu na vareni? Vy sama tento recept varite?

        1. viera

          Já podle tohoto receptu vařím a zatím nebyly připomínky stran našich strávníků. Originál receptu nebudu opravovat. Kdo bude chtít zkoušet Vaši variantu a nepochybně nemusí být špatná, najde ji v komentáři.
          Přeji hezký večer
          Viera

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>