Můžete je jíst samotné, přikusovat k polévce, konzumovat ke snídani nebo k večeři místo pečiva. Musíte jich ale udělat hodně, protože jsou velmi jedlé. Když Vám zbudou, o čemž pochybuji, můžete je uchovávat v mrazničce.
Ingredience:
moučnaté brambory typu C | 1000 g |
máslo | 70-100 g |
hladká mouka | |
sůl | podle potřeby |
Postup přípravy:
1.) Oloupané, nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka
2.) Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši, kterou necháme vychladnout
3.) Do vychladlé kaše vsypeme hladkou mouku a vypracujeme těsto jako na bramborové knedlíky, aby se nechytalo válu. Množství mouky neuvádím, protože závisí na typu brambor
4.) Z těsta utrháváme kousíčky, z kterých tvarujeme kuličky. Ty vyválíme v placky o síle cca 3-5 mm. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pokud se nám těsto zdálo málo slané, můžeme ještě placky před pečením posypat solí. S těstem se snažíme pracovat rychle, protože řídne
5.) Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut
Komentáře