«

»

Úno 08 2015

Bramborové placky

placky

Můžete je jíst samotné, přikusovat k polévce, konzumovat ke snídani nebo k večeři místo pečiva. Musíte jich ale udělat hodně, protože jsou velmi jedlé. Když Vám zbudou, o čemž pochybuji, můžete je uchovávat v mrazničce.

Ingredience:

moučnaté brambory typu C 1000 g
máslo 70-100 g
hladká mouka
sůl podle potřeby

Postup přípravy:

1.)  Oloupané, nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka
2.)  Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši, kterou necháme vychladnout
3.)  Do vychladlé kaše vsypeme hladkou mouku a vypracujeme těsto jako na bramborové knedlíky, aby se nechytalo válu. Množství mouky neuvádím, protože závisí na typu brambor
4.)  Z těsta utrháváme kousíčky, z kterých tvarujeme kuličky. Ty vyválíme v placky o síle cca 3-5 mm. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pokud se nám těsto zdálo málo slané, můžeme ještě placky před pečením posypat solí. S těstem se snažíme pracovat rychle, protože řídne
5.)  Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>